Hoofdcontent

Een sporthulpmiddel op maat uitproberen? In de regio Nijmegen is Uniek Sporten Uitleen!

Uniek Sporten Uitleen helpt sporters met een fysieke beperking. Wat is Uniek Sporten

Uniek Sporten Uitleen helpt sporters met een fysieke beperking. Wat is Uniek Sporten Uitleen precies en waarom zou je hier gebruik van willen maken? 

Sport en bewegen houdt je fit en het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen (18+) met een fysieke beperking binnen de regio Nijmegen (waaronder de gemeente Wijchen) sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sporthulpmiddelen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

 

Werkwijze

De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zitten er geen kosten verbonden aan deze dienst!

 

De sportrolstoel of ander hulpmiddel leen je dan minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode kun je een goed beeld krijgen of die sport bij jou past, zegt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen. "Ook of het fysiek bij je past. Als je wilt gaan basketballen maar je kunt die bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is om te doen. Het kan dus dat het aan je fysieke gesteldheid ligt dat basketbal geen optie is. Kom je daar na twee maanden achter en je wil bijvoorbeeld gaan rolstoelhockeyen met een andere rolstoel dan is dat geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Zo kun je meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past." 

 

Na de uitleenperiode kan de gebruiker een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan men vervolgens naar de gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel. 

 

Hulpmiddelen

In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn zeven hulpmiddelen beschikbaar, te weten de aankoppelbare handbike, vastframe handbike, running frame, allround sportrolstoel en courtrolstoel. 

De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met Welzorg, NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport.

 

Heb je vragen over Uniek Sporten Uitleen?

Neem dan gerust contact op. Je kunt naar de website www.unieksporten.nl/uitleen of bellen naar 020-5840751. Ook kun je contact opnemen met de regio coördinator in de gemeente Wijchen: Erik Groenen (e.groenen@unieksporten.nl).