Hoofdcontent

Passend sporten

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen!

Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. De gemeente Wijchen en Uniek sporten vinden daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is. Met of zonder beperking!

Met Uniek Sporten brengen we sporters met een beperking en sportaanbieders met elkaar in contact.

Ben je op zoek naar meer informatie over aangepast sporten of financiële ondersteuning? Neem dan contact op met Erik Groenen via: e.groenen@unieksporten.nl of bel: 06-11102945.

Meteen nieuwsgierig geworden naar het sportaanbod? Ga naar de website van Uniek Sporten en vul de sportzoeker in.

Website Uniek Sporten

Uniek Sporten Uitleen

Heb je een fysieke beperking en wil je gratis sporthulpmiddelen uitproberen? Dat kan via Uniek Sporten Uitleen.

Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor (jong)volwassenen die om te kunnen sporten een rolstoel, handbike of loophulpmiddel nodig hebben.

Meer informatie en aanvragen via de website van Uniek Sporten of neem contact met Erik Groenen via: e.groenen@unieksporten.nl of bel: 06-11102945.

Uniek Sporten Hulpmiddelen

Het betalen van een sporthulpmiddel, zoals een sportrolstoel of prothese, is vaak een probleem. Waar moet je zijn voor een vergoeding? Krijg je wel een vergoeding? Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten of bewegen voor velen niet mogelijk. Dat vinden we vanuit Uniek Sporten niet acceptabel. Daarom hebben we Uniek Sporten Hulpmiddelen opgezet.

Kom je na een aanvraag bij de WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV geld tekort voor de aanschaf van een sporthulpmiddel? Of is je aanvraag afgewezen? Dan kun je bij Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag doen. Als we een aanvraag goedkeuren, krijg je 85% van het benodigde bedrag. De andere 15% is je eigen bijdrage met een maximum van 250 euro. Dit bedrag kun je zelf betalen of ophalen met crowdfunden. Crowdfunden kan op ons eigen platform.

Meer informatie en aanvragen op de website van Uniek Sporten of neem contact met Erik Groenen via: e.groenen@unieksporten.nl of bel: 06-11102945.